Találkozásom a spiritualitással és a hangtálakkal – a hangtál tanfolyamok mit adnak ebből Neked

Tapasztalataim és érdekességek - hangtál tanfolyamok

Először 2001-ben, Indiában találkoztam intenzíven a spiritualitással, mert ott szinte a levegőben is benne volt.

Az emberek gondolkodásában mindenképp jobban, mint abban abban a racionális közegben, amelyben (pl. kisdobosként és úttörő rajtitkárként) felnőttem.

Bár előtte már foglalkoztam egy kicsit a transzcendentális meditációval, de az még áttörő élményeket nem hozott.

Emlékszem, ahogy Varanasiban, Indiában a hétköznapi emberek között sétáltak a „sadhuk”, a szent emberek. De teljesen normális dolog volt egy esti tűz-szertartás is a Gangesz partján. Lenyűgözött a szokatlan élmények sokasága, és az itthon megszokottól merően mássága. Színessége, hangossága és benne az emberek közelsége. 
Mintha valami, amiről azt hittem, hogy a múlt, egyszer csak megelevenedett, és a jelen részévé vált volna.

Könnyű volt izgalmas tanítók között is találni magamat. 

Az első, egy hónapos út egyik csúcspontja egy nyilvános audiencia volt a Dalai lámával. Óriási élmény volt számomra ott állni előtte, és áldást kapni tőle. Anélkül, hogy sokat tudtam volna róla, már fiatalon azt gondoltam, hogy ő biztos tudja, hogy hogyan kell élni. Máig is nagyra tartom őt, viszont azóta több értékes, modern módszert és hitrendszert is megismertem. 

Ázsiában az utazók között is nagyon könnyen kaptam arra a tippeket, hogy milyen helyeket érdemes meglátogatnom. 
Így találtam el kint számos kolostorba, meditációs központba vagy jóga iskolába is.

Végül az első hangtállal is Indiában találkoztam. Ez szintén a Dalai lámához kötődik, mert Dharamsalában, a kolostorához közel, egy egyszerű utcai árusnál láttam meg. Lenyűgözött az az önmagában táguló hang, amit dörzsöléssel tudtak kelteni belőle.
De csak rá vagy másfél évvel mentem el először egy hangtálas kezelésre Katmanduban, Nepálban. Ahol viszont végképp beleszerettem a hangtálakba.

Onnan, nagyon büszkén, egy saját készlettel és egy testkezelési technikával tértem már haza. Melyet máig tanítok az egyéni hangtálas kezeléseknél.

Fokozatosan indult, hogy elkezdtem kezeléseket adni. Egyfajta erősödési folyamatnak látom ezt mára. Hozzá kellett szoknom energetikailag, mint ahogy a sportoláshoz is hozzászokik a fizikai test, úgy szoknak hozzá a finom energia testjeink is a hangtálazáshoz.

Eleinte csak egyéni kezeléseket adtam. Majd egy vegetáriánus fesztivál számára kaptam egy felkérést, hogy csoportos hangfürdőt tartsak.
Annyira nagy élmény volt a résztvevőkön túl számomra is, hogy lelkesen elkezdtem csoportos hangfürdőket is tartani.

Már körülbelül 9-10 éve hangtálaztam, amikor egy Access alapozó képzésen megnyílt számomra annak a tere, hogy valami sokkal többet teremtsek, mint addig.
Utólag azt gondolom, hogy ennek a teremtésnek a következménye, hogy egyszer csak Garábon találtam magamat, az óriás hangtálnál.
Amikor megláttam Samsarát, a világ legnagyobb hangtálját, azt gondoltam, hogy „Annál csodálatosabb dolgot nem is álmodhattam volna hangtálasként, minthogy itt lehetek. És legszívesebben soha többé nem is szeretnék máshova menni.” Nagyon boldog voltam.

Annak ellenére, hogy a világ legnagyobb hangtálja, és óriási lehetőségnek tartom a vele való munkát, mégis azt tapasztalom, hogy a legtöbbet a hangtál tanfolyamokon keresztül tudok adni.

Nem csak azért, mert 2×3 teljes napot töltünk együtt és a hangtálakkal.
De pl. azért is, mert minden tanfolyamon újabb és újabb tudás, azaz megértés érkezik. Kimondottan az adott résztvevők számára érkezik meg, de természetesen engem a leendő vendégeket és engem is gazdagít.
Például újabb és újabb megértés arról, hogy mit is csinálnak a hangtálak, hogyan is működnek, és hogyan támogatják a spirituális fejlődésünket, valamint hétköznapi életünket.

Számomra Ázsiában nyert értelmet az élet, amikor buddhista kolostorokban a megvilágosodásról hallottam. Akkor az teljesen lázba hozott. 
Mára úgy gondolkozom erről hogy az a célom önmagam számára és a tanfolyamokon a tanítványaim számára is, hogy mindenki ki tudja hozni a legtöbbet ebből az életéből.
Amennyire tud, teljesedjen ki a saját lehetőségeivel élve.

Azt gondolom, hogy mindannyian egyedi lények vagyunk, és mindannyiunknak megvan az a saját egyedi lehetősége, amiben a saját szellemi lényének a tudását, tapasztalatát és bölcsességét ide hozza a Földre. Ezzel gazdagítva a saját életét pont annyira, mint másokét.

Úgy tapasztalom, hogy a hangtálak – többek között- azt a lehetőséget nyújtják, hogy ezt a földre érkezést megvalósítsuk magunk és mások számára.
Mit jelent ez a hétköznapokban? Egy elégedett életet, ahol azt érzed, hogy a helyeden vagy, és azt teszed, amit a leginkább tenni szeretnél. Felismered és elfogadod a saját erősségeidet és korlátaidat, és a lehető legtöbbet kihozod belőlük.

Na persze ez egy folyamat. Nem egyik napról a másik napra áll be ez, hanem fokozatosan. De a hangtálakon keresztül úgy látom, hogy egyre több türelem is érkezik hozzá.
A hangtál tanfolyamok pedig terepet nyújtanak arra, hogy aki szeretné, az ezt a fejlődést támogató,  egyensúlyt hozó módszert  elsajátíthassa.

Ha Te is szeretnéd elősegíteni a saját magad és mások spiritális fejlődését,  gyere!
Várlak szeretettel. 💗
Kalmár Andrea 

hangtál tanfolyamok